Home

 

Italiaanse taallessen

29 jaar geef ik al Italiaanse taallessen. Ik ben begonnen aan de Volksuniversiteit in Waalre en daarna die in Eindhoven. Later thuis, zowel privélessen als kleine groepen in de avond.

 

De lessen duren een uur en er wordt in beginsel gebruik gemaakt van twee boeken: een voor de teksten en grammatica en een voor de oefeningen. De keuze om niet les te geven aan groepen groter dan negen personen is gemaakt vanwege het feit dat men in kleine groepen beter en sneller leert.

 

Mijn methode is gebaseerd op een goede basiskennis van taal voor de eerste lessen, daarna begin ik de mensen te laten spreken, de conversatie stimulerend met onderwerpen van algemene en persoonlijke interesse.

Als een persoon wil spreken zullen zijn hersenen meteen aan de slag gaan om het geleerde in de praktijk te brengen. Veel meer dan voor een conversatie op het niveau van “Hoe gaat het met je?, Hoeveel kost het?, Ik wil graag een ijsje.”

Met deze methode leren mijn cursisten de taal snel en uitvoerig, zowel schriftelijk als mondeling.

De cursussen beslaan in een cursusjaar 24 lessen van een uur. De privélessen kunnen doorgaan tot aan de zomervakantie. Ik heb groepen beginners, en tweede-, derde-, vierde- tot aan achtstejaargroepen (waarin slechts conversatie gedaan wordt).

Voor inschrijvingen bel : 040-2414062

De lessen vinden plaats aan de Mainelaan 3 Eindhoven.