Home

Maria Cristina

Biografie

Boeken en brieven

Artikelen

Fotogalerij

Tekstvak: Links

 

ARTIKELEN

Van  Maria Cristina Giongo   (vert.: Ank Versteeg)

 

Den Haag, 30-08-2007

 

 

 Amsterdam zou in het Guinness Book of Records opgenomen moeten worden voor het aantal nationaliteiten vertegenwoordigd in haar gemeente: 177. Ze heeft zelfs New York verslagen  die 150 nationaliteiten heeft. Zonder de 123- duizend van haar inwoners die dubbele nationaliteit hebben mee te tellen.

 

 Deze feiten verontrusten de Hollanders, die tot nu toe zeer tolerante en genereuze t.o.v. immigranten waren, die hun deuren voor hen openden en een dak boven hun hoofd boden, hoe langer hoe meer. Ze boden schone huizen, alles wat nodig is voor een waardig leven: subsidies die elke werknemer van welk land dan ook jaloers zouden maken.

 

 Aan de andere kant zijn de cijfers helder: heden ten dage wonen er 64.588 Marokkanen en 37.321 turken in Amsterdam. Om een vergelijking te maken: er zijn 1.654 Italianen en 6.670 Duitsers.

 

De eerste die tegen deze “waarlijke invasie”in opstand kwam was de regisseur Theo van Gogh. Hij zocht op alle mogelijke manieren de aandacht van de media over het gevaar van de islamitische cultuur en terrorisme. Over zijn film Submission werd over de hele wereld gesproken.Vooral omdat het zijn doodsveroordeling tekende.”ze roeien ons allemaal uit” herhaalde hij steeds.En drie jaar geleden hebben ze hem afgemaakt als een hond, op straat, met een brief op zijn dode lichaam achtergelaten, in zijn rug gestoken met een mes.

 

 Ook de scriptschrijfster is “beroemd”geworden. Wij hebben het over de mooie Somalische Ayaan Hirsi Ali, die beschouwd wordt als een heldin die voor het recht opkomt voor de islamitische vrouwen, als gedeputeerde voor de Partij voor de Vrijheid en Democratie (VVD). Ayaan Hirsi heeft de profeet Mohammed gedefinieerd als een “perverse tiran”. Daarvoor staat zij al tijden op de zwarte lijst van terdoodveroordeelden voor godslaster.”Ik heb geen angst om te sterven, zegt zij.. ik kom uit een land waar men elke dag geconfronteerd wordt met ziektes, honger, vernedering, dood. Ik ben er aan gewend.Daarom zet ik mijn strijd voort.”

 

Er is een andere dame van de VVD die zich al jaren inzet voor het sluiten van de grenzen, Rita Verdonk, 52 jaar, katholiek, die van 2003 – 2006 minister van Immigratie is geweest. Zij wordt “de IJzeren dame”genoemd, alleen al om haar onverzettelijkheid in haar confrontatie met de immigranten .In 2005 heeft ze een heel belangrijke wet laten aannemen betreffende de integratie van  vreemdelingen:  dankzij deze wet zijn er verplichte scholingscursussen ingesteld betreffende de Nederlandse taal en sociale regelingen voor degene die een legale verblijfsvergunning willen verwerven.

 

 In zijn partij heeft gestreden  Geert Wilders,  onlangs in de belangstelling gekomen om zijn vergelijking van de Koran met Mein Kampf van Adolf Hitler, met zijn Kamervragen om een verbod van de Koran, omdat ”het een schadelijk boek betreft die aanzet tot geweld”

Wilders gebruikt geen halve termen ”Laten we de radicale moskeeën sluiten, de imams naar huis sturen en de immigratie vanuit de Niet-westerse landen stoppen, voordat het te laat is. Het is ongelooflijk wat er in Nederland gebeurt. Zelfs de TV heeft  een opname uitgezonden die in het geheim was gemaakt in de moskee van Amsterdam Al Taweed  terwijl de imam “preekte”dat de vrienden van de Democratie zonen van de duivel waren, dat vrouwen geslagen moesten worden en dat de homoseksuelen van het dak gegooid moesten worden.

 En wij moeten deze fanatiekelingen hier houden?  Weg met alle extremistische islamitische groepen  in ons land.”

 

 

 

 

Wat betreft bedreigingen... hij heeft er een oneindige serie verzameld: verscheidene radicale internetsites zijn een waarlijke publieke campagne gestart voor zijn eliminatie. Ze bieden een beloning van wel 92 maagden in het  paradijs tot in de eeuwigheid en eeuwige dankbaarheid van Allah  voor elke islamiet die bereid is hem te onthoofden.

 

Volgens sommigen heeft Wilders de gedachte van Pim Fortuyn geërfd, de leider van de partij Leefbaar Nederland. Het Nederlandse voorzetsel  “leefbaar” is op zich al tekenend.

 Fortuyn, die een leefbaar Nederland wilde, werd op 6 mei 2002 bij de uitgang van de televisiestudio waar hij een programma had opgenomen tegen de toename van het islamitische radicalisme, vermoord.

 

 Op de lijst van terdoodveroordeelden is sinds kort toegevoegd Ehsan Jami, een Iraanse man van 28 jaar die een commissie van ex-moslims heeft opgericht.

 

“De Koran is niet geloofwaardig. Het is anachronistisch. Als je uit  de islamitische wereld komt wil dat niet zeggen dat je persé moslim moet zijn” heeft Jami gezegd tijdens een televisiedebat ..”Moslim zijn is geen genetische factor.” Met de oprichting van deze commissie wil ik zeggen aan de jongeren dat, als ze net als ik, de vrijheid liefhebben, ze uit de schaduw moeten komen en zich verzetten tegen een opgelegde religie, die onbeschaafd en onmenselijk is. ”

 

Een moedige discussie. Gevaarlijk. De dag erop in feite, werd hij door drie afrikanen aangevallen bij de uitgang van een supermarkt en tot bloedens toe geslagen.

Tekstvak: Terug