Home

Maria Cristina

Biografie

Boeken en brieven

Artikelen

Fotogalerij

Tekstvak: Links

Van  Maria Cristina Giongo   (vert.: Ank Versteeg)

 

 

Angst, schrik en woede in Nederland  over  de aankondiging door de leider van de Partij Voor de Vrijheid,  Geert Wilders,  van een film over de Koran, die binnen enkele weken via internet zal worden vertoond .

De Centrumlinkse partijen  in Nederland hebben  alles geprobeerd om de realisatie van deze rolprent te verhinderen.

 De film zal “Fitna”gaan heten, een woord dat in het Arabisch verscheidene betekenissen heeft, waaronder “kracht van het Kwaad”.

De Islamitische organisaties, vooral de Marokkaanse (de Lbm, die 225 vertegenwoordigers heeft in het hele land)  bereiden een grote protestdemonstratie voor.

De imams hebben besloten de deuren van de  moskeeën open te houden op de dag dat de film uitkomt en hebben een Dag van Gebed afgekondigd tegen “ de vervloekte godslasteraar”die de islam de oorlog heeft verklaard.

 

Op Youtube zijn twee ijzingwekkende video’s verspreid. In de eerste verschijnt een stand-in  van de Nederlandse parlementariër, achter wiens  rug een man een gebaar van onthoofding maakt, terwijl een stem buiten  beeld  de hoofdpunten van de aanklachten opnoemt

In de tweede ziet men een pop met het uiterlijk van de Gedeputeerde: men schiet hem drie maal door het hoofd.

 

Het Iraanse Parlement heeft aan het Nederlandse verzocht om de verspreiding van “Fitna”te verhinderen.

De Minister van Buitenlandse Zaken in Den Haag, Maxime Verhagen, heeft kort geleden zijn Syrische collega ervan verzekerd dat zijn regering zich distantiëert van het onderwerp dat in de film wordt behandeld,  en dat als Wilders de film uitzendt, het mogelijk zou kunnen zijn dat hij Nederland zal moeten verlaten omdat het dan niet meer mogelijk zou zijn om hem te beschermen.

 

De reactie van Wilders is verontwaardigd: “Dit alles in een land als Nederland dat democratie en tolerantie uitdraagt. Maar tolerantie naar wie? Ik zal U dit zeggen,  de regering  van Nederland is niet in handen van Balkenende , maar  de angst voor de Islam regeert!

De Premier Jan Peter Balkenende (CDA)  is een lafaard die bang is om het probleem aan te pakken en  zijn hoofd in het zand steekt om het probleem niet te zien”.

“Het hoofd in het zand steken als een struisvogel” is een typisch Nederlandse uitdrukking in het politieke jargon,  om aan te geven dat men de wet maakt met de handen voor de ogen.

Zoals: “drugs is verboden, maar men kan het verkopen in de coffeeshops: als er vervolgens teveel wordt verkocht doet men net of men dat niet ziet..... Euthanasie is verboden, maar in sommige gevallen (veel) is het toegestaan....Pedofilie is verboden, maar de pedofielensites, ook al worden ze vervolgd, worden niet verwijderd.

Kortom: men maakt een wet en vervolgens verdraait men deze weer naar de andere kant.

 

“De regering”-  beweert Wilders in een interview in het dagblad De Volkskrant –  “bevestigt met deze absurde paniekreaktie niet anders dan  mijn theorie dat de Islam niet vergeleken kan worden met het Christendom, dat  een religie is.  Maar  wél met een unieke ideologie die ook als zodanig beschouwd moet worden.

Ik ben een ware Democraat en wil  de Democratie kunnen gebruiken als instrument van expressie.Dat is waarom ik in ieder geval mijn film wil verspreiden. Als dan iemand met geweld en oorlog daarop reageert zal het zeker niet mijn schuld zijn”

 

Wilders vertelt dat “het vooreerst om een korte film zal  gaan , die gebaseerd is op de Koran, waaruit diverse verzen geanalyseerd zullen worden, met illustraties, om het gevaar daarvan te demonstreren. Er zal ook een stuk worden gewijd  aan een programma van de Palestijnse regering waarin een imam aan zijn volgelingen zegt: “Vroeger hebben wij dankzij Allah de wereld geregeerd. Spoedig zal het moment komen dat wij de wereld zullen beheersen.”

Ik hoef daar niets aan toe te voegen.

Ik weet heel goed dat ik de fatwa riskeer, een door de islam gelegaliseerde terdood veroordeling: ik krijg elke dag honderden bedreigingen.”

“Maar waarom zou je zoveel riskeren, ben je niet bang voor de dood?”

“Zeker – zegt Wilders – ik ben bang om dood te gaan. Ik ben geen held.

Ik ben slechts een man die van zijn eigen land houdt, dat op het punt staat haar eigen identiteit kwijt te raken.

“Gelukkig” – voegt de leider van de PVV toe-“ heb ik de steun van vele kiezers. Maar jammer genoeg niet die van mijn regering. Ook Ayaan Hirsi Ali heeft Nederland moeten verlaten na de film Submission en heeft onze regering zich de handen in onschuld gewassen.

Nu is ze gedwongen in Amerika te wonen, zonder bescherming, omdat men haar in Nederland niet meer wil beveiligen. Wij stonden allebei op de zwarte lijst die gevonden werd na de moord op de regisseur van Submission, Theo van Gogh, die op 2 november 2004 op straat als een beest afgeslacht werd met messteken.

Op dat moment is de hel ook voor mij begonnen. Ik werd gedwongen me te verbergen, om met mijn echtgenote maandenlang in een cel van weinig vierkante meters te verblijven, waar we niet uit konden, of telefoontjes en bezoek konden ontvangen. En dat alles alleen door te zeggen dat Nederland op het punt stond te islamiseren”.

 

“Ja, maar U heeft ook beweerd dat de Koran moest worden verboden, dat het een nazistisch boek is.”

 

“In feite leef ik nog steeds met beveiliging, maar ik verloochen mijn ideeën niet. Ik heb alleen iets tegen extreem-islamisme, niet tegen de moslims in het algemeen, laat dat duidelijk zijn.

De film heet “Fitna” waarmee ik bedoel te zeggen dat wie kwaad zaait, misdadig is.

Verder heb ik dit woord gebruikt met de  bedoeling als een spiegel.Dat  duidt evenzeer heel goed aan wat de Islam is: een nieuw gevaar voor de democratie na het nazisme en het communisme.

 

Ik zal nooit zeggen wie mij geholpen hebben om dit alles te realiseren, omdat ik niet wil dat deze personen hun leven riskeren.

Ik ben als enige verantwoordelijk. Ik neem voor alles de verantwoordelijkheid.

Mijn partij heet niet voor niets de Partij Voor de Vrijheid, een waarde waarvoor het de moeite waard is om voor te strijden”.

 

ARTIKELEN

Tekstvak: Terug